Reparation af stråtag

Tækkemand Henning Holst udfører tækning af nyt stråtag og reparationer af stråtag i hele Vestjylland. Henning og hans professionelle medarbejdere sikrer dig kvalitetsarbejde med det bedste fra tækketraditionerne i Danmark. 

Vi klarer alle former for reparationer af stråtag fx:

  • Mårhuller

  • Udskiftning/reparation af mønninger

  • Stormskader

Vi håndterer store såvel som små reparationer, hvor fokus altid er vores kunders ønsker og behov. Vi er kendetegnet ved kvalitet, grundighed og flexibilitet, og det bestræber vi os altid på at leve op til. 

Du kan vælge mellem forskellige naturmaterialer til mønningen, men oftest benytter vi lyng, havrehalm, frøgræshalm eller tang. Engang var mønningen egnsbestemt, da man rent praktisk brugte de forhåndenværende midler såsom lyng på heden eller tang ved havet.
I dag er det en smagssag hvilken type mønning man ønsker, og om den skal være med eller uden kragetræer.

Alge- og mosdannelser på stråtaget er med til at nedsætte levetiden på stråtaget, hvilket er et udbredt problem, hvis dit hus fx. ligger tæt ved skov.
Vil du have mange års glæde af dit stråtag, er det en god idé at få fjernet mosset, da det bevirker, at fugten fastholdes i taget, og at det dermed ikke tørrer ud. Mosset blokerer for luft-gennemstrømningen mellem rørene, og der vil derfor danne sig fugt. Mos, alger og bakterier vil således ødelægge rørene. Fugten vil over en periode gå dybere ind i stråtaget og der kan opstå fordybninger og render i taget. Fjernelse af mosset kan fx. gøres i forbindelse med lægning af ny mønning. På den måde får du stor glæde af dit stråtag i lang tid.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud eller kontakt os for rådgivning i forbindelse med reparation eller andet i forhold til dit nuværende eller kommende stråtag.

KONTAKT OS

Nyt stråtag

Et stråtag er både holdbart, miljøvenligt og smukt at se på. Det er både smukt til ældre huse som bindingsværk og til nybyggeri, hvor det giver et landeligt og hyggeligt udtryk. 

Tækkemand Henning Holst har 30 års erfaring i tækning af stråtag og er yderst passioneret omkring sit arbejde. Han udformer taget, så det har et harmonisk udseende og sorterer rørene, så de forskellige rørtykkelser og længder bliver anvendt de rigtige steder på taget for at give det så lang en levetid og et så harmonisk udseende om muligt. 

Vi rådgiver gerne, hvis du er i tvivl, om du skal have lagt et helt nyt tag eller om noget af taget blot skal repareres eller udbedres.

Tækkemand Henning Holst er velkendt i sit område i Vestjylland og har et slogan som lyder: "Jeg er ikke den bedste, der er nogle der er næsten ligeså god som mig".

Tækkemand Henning Holst tilbyder følgende:

  • Nyt stråtag

  • Reparation af stormskade

  • Mosaffjerning

  • Ny mønning eller vedligeholdelse af den gamle

  • Lukning af mårhuller

  • Brandsikring af stråtag med Sepatec efter gældende regler.

Har du en specifik opgave der skal udføres, eller har du brug for rådgivning, er du meget velkommen til at kontakte os. 
Vi rådgiver gerne så kontakt os for en fast pris og et fast tidspunkt, så kommer vi ud til Jer og måler op.

KONTAKT OS